Anuari 2022 Next Llobregat

L’Anuari 2022 Next Llobregat ofereix una mirada prospectiva de la mà de líders tant d’opinió com de les administracions i institucions rellevants a la comarca del Baix Llobregat i L’Hospitalet en més de 400 pàgines a tot color. Està disponible i es pot descarregar aquí:

Estem en un moment crucial. L’any 2022 ens la juguem, com a comarca, com a país i com a societat. El 2021 tots hem arrambat l’espatlla literalment per vacunar-nos. Els fons europeus de recuperació han fixat tres prioritats: digitalització, transició ecològica i reindustrialització, però cal un full de ruta.

Tot sembla que va més lent del que seria necessari o volen els actors econòmics, polítics i socials. BCN Content Factory ha reunit els nostres científics, intel·lectuals, artistes, polítics, influencers, tots, per a una primera tempesta de cervells o “brainstorming” estimulats amb el concepte Next, en un exercici de periodisme prospectiu, d’anticipació, que serveixi de repunt i guia d’un any 2022.


Aquesta publicació prospectiva elaborada per l’equip de BCN Content Factory recull en 12 capítols els àmbits que estan marcant i marcaran el Baix Llobregat i L’Hospitalet durant aquest any. La nova edició compta amb les respostes a una mateixa entrevista sobre l’estat i el futur de la comarca de la ministra Raquel Sánchez, el president d’ERC Oriol Junqueras, l’expresident de la Generalitat, José Montilla, l’exministre i exalcalde de l’Hospitalet, Celestino Corbacho, i l’exconseller i expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol. Tots ells, nascuts dins de la nostra comarca.


Pel que fa a l’habitatge, a l’Anuari 2022 Next Llobregat s’analitzen temes com el creixement d’algunes de les poblacions de la comarca a causa de la seva qualitat de vida; la gentrificació de L’Hospitalet; i l’obra urbanística de l’arquitecte Ricardo Bofill al Baix Llobregat. Els negocis també formen part de la comarca, i molts, estan ja dirigint-se cap a l’estranger. Per això, hem recollit una sèrie d’empreses made in el Baix Llobregat i L’Hospitalet que tenen l’objectiu de transformar l’economia i el planeta.


A més, expliquem la mobilitat dins del Baix Llobregat i L’Hospitalet i les iniciatives que s’han posat en marxa i que veurem durant aquest any 2022 com el soterrament de les vies de tren de Sant Feliu, que un abans i un després que afectarà a tot el municipi. En aquesta línia, les infraestructures del Baix Llobregat i L’Hospitalet han estat en boca de tots aquests últims mesos com l’aeroport, el port o l’ampliació de la Fira a L’Hospitalet i, per això, les analitzem.

La comarca és un territori amb contaminació que també té un ‘pool’ sanitari important, centrat sobretot a la zona de Bellvitge. Per això, també aprofundim en l’àmbit del medi ambient i de com la contaminació afecta la salut de les persones, a més de posar la lupa a com està lluitant la comarca contra
l’emergència climàtica.

A l’Anuari 2022 Next Llobregat també s’examina l’idíl·lic Parc Agrari i les problemàtiques que ha tingut i que està sofrint. D’altra banda, parlem sobre els mitjans de comunicació comarcals i la rellevància que a poc a poc estan prenent.


Aquest any serà també per tornar a condicionar i rehabilitar els edificis i estructures en desús arran dels municipis. I mirem cap a L’Hospitalet, on es troba el Districte Cultural, i cap a Esparreguera, on està la Colònia Sedó, un conjunt d’edificis emblemàtics que han trobat el seu lloc dins la història del segle XX. També posem el focus a la revàlida de les alcaldies i l’ofensiva de l’ERC per conquerir el cinturó vermell i la defensa del PSC.

A més, al llarg de l’Anuari 2022 Next Llobregat s’inclouen les entrevistes dels qui manen: des d’alcaldes i alcaldesses fins als consellers comarcals del Baix Llobregat i L’Hospitalet. En aquest sentit, també donem veu als líders d’opinió de la comarca amb diferents qüestions sobre quina mena de territori volen en un futur.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s